Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
03.03.2018.

АМСС и Министарство одбране потписали Меморандум о сарадњи



У циљу подстицања и унапређивања организационих и пословних процеса, министар одбране Александар Вулин и председник АМСС Мирко Бутулија потписали су Меморандум о сарадњи чиме је утврђено постојање заједничког интереса у области пословно техничке сарадње.

Овим Меморандумом, АМСС омогућио је запосленима у Министарству одбране и Војсци Србије бројне погодности, као што је транспорт неисправних војних возила, учешће у обнављању инфраструктурних потенцијала Војске Србије за обуку возача, обезбеђивање потребних докумената за возаче и возила, као и бројне попусте на услуге и производе у оквиру АМСС система.

Захваљујући се АМСС на важном споразуму, министар одбране Александар Вулин је рекао да Војска Србије, као једна од најзначајнијих и сигурно највољенијих институција у нашем народу, може да каже да се њена улога и њена позиција високо цени како међу грађанством тако и у привреди, међу свима онима који стварају профит, који раде, свима онима који разумеју колики је значај ВС и свих њених припадника за свакодневни живот земље.

„АМСС као социјално одговорна компанија направио је споразум са ВС где ће њени припадници  имати значајне користи, живеће мало боље и имати могућност да одређене услуге добију по далеко нижим ценама. Чак, важније од новца, имаће и овај пут прилику да виде колико су цењени и вољени. Надам се да ће и друге социјално одговорне компаније кренути овим путем. АМСС је нама данас помогао а ми ћемо свакако настојати да користећи наше капацитете нађемо могућности да помажемо једни другима, да развијамо аутомото спорт који је нама значајан и који је између осталог и део наше обуке, али са друге стране и да помажемо да се наши капацитети развијају не само од буџетских средстава већ од онога што можемо да добијемо од привреде“, изјавио је министар Вулин.

Председник АМСС, Мирко Бутулија је рекао да му је изузетно велико задовољство што је АМСС у прилици да Министарству одбране изађе у сусрет и пружи обзиљне попусте - 30% попуста на чланство у АМСС и комплетну регистрацију са полисом осигурања од аутоодговорности у АМС Осигурању на рате уз оверену административну забрану Војсци Србије, пупуст на технички преглед, као и  30%  на путно здравствено осигурање, 15% на каско осигурање и 10% на осигурање домаћинства”, истакао је Бутулија и нагласио да ће запослени у Министарству одбране и Војсци Србије моћи да уживају у погодностима у врло кратком року. “Овом сарадњом бенефите ће имати и Војска Србије и АМСС, посебно спортски део АМСС, јер смо дошли до модела како да искористимо део инфраструктуре Војске Србије у спортске сврхе, а симим тим их обновимо и уложимо средства како би војска могла да изводи војне вежбе, додао је председник АМСС и изразио наду да ће сарадња АМСС са Министарством одбране наставити да се одвија у овом правцу.

Успостављањем партнерских односа, АМСС и Министарство одбране зачајно ће допринети унапређивању процеса у свим областима, посебно у оспособљавању кадра, искоришћавању расположивих потеницијала, спровођењу превентивних активности ради повећања нивоа безбедности саобраћаја, као и промоције ауто и мото спорта.