Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
26.12.2017

Још успешнија сарадња са Руском ФедерацијомМинистар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Васиљевичем Чепурином, са којим је разговарао о успешној сарадњи у претходном периоду, као и о плановима за наредну годину.

Оцењено је да је недавна посета председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића Руској Федерацији изузетно допринела унапређењу сарадње у области одбране двеју земаља. Такође, лични однос поштовања и узајамног разумевања које су развили председници Путин и Вучић омогућава даље продубљивање сарадње између две државе. Управо зато смо посебно захвални на спремности Руске Федерације да се, уколико дође до промене формата преговора са Приштином, активно укључи у процес. 

Доказ успешне сарадње између министарстава одбране је донација шест авиона типа МиГ-29, као и очекивани наставак војно-техничке сарадње, што је велики допринос процесу модернизације Војске Србије, укључујући ту и помоћ у другим средствима војне технике, као што су тенкови Т-72 и оклопна возила пешадије, чија реализација се очекује у наредном периоду. 

Као војно неутрална земља, Србија ће наставити да развија активан и партнерски однос и са Истоком и са Западом.