Министарство одбране Републике Србије
 

Министар одбране Александар Вулинтел: +381 11 3006311
факс: +381 11 3006062
email: ministar.odbrane@mod.gov.rs

 
Рођен је 1972. године у Новом Саду. Завршио је Правни факултет у Крагујевцу. Ожењен је Наташом и отац је два сина, Сергеја и Олега.

Био је помоћник директора маркетинга у фирми „Супер прес“ од 2000. до 2002. године. Након тога, од 2003. до 2007. године био је директор маркетинга у фирми „Color press“, а заменик генералног директора „Color media international“ од 2007. до 2012.

Био је одговорни уредник недељника „Печат“ и колумниста у више дневних и недељних листова.

Аутор је четири књиге, од којих су две преведене на руски језик.

Биран је два пута за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије, за одборника у Скупштини града Београда и одборника у општини Раковица.

За директора Канцеларије за Косово и Метохију изабран је у августу 2012. године. Ту функцију је обављао до септембра 2013. године, када је именован за министра без портфеља задуженог за Косово и Метохију. На тој функцији је остао до априла 2014. године.

У априлу 2014. именован је за министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У јуну 2015. године именован је за председника Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова, коју је формирала Влада Републике Србије.

У августу 2016. године добио је нови мандат на челу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У мају 2017. године именован за председника српског дела Мешовитог комитета са Републиком Грчком.

На дужности министра одбране је од јуна 2017. године.

Успешно је, као полазник 6. класе, завршио Високу школу безбедности и одбране, највиши ниво усавршавања у систему нашег војног школства.

Александар Вулин је добитник више значајних признања: „Видовданске повеље“, за изузетан допринос и афирмацију Универзитета у Приштини (са седиштем у Косовској Митровици), Златне плакете Министарства одбране, за изузетно ангажовање и допринос сарадњи два министарства, као и статуе „Златни грифон“, највишег признања Противтерористичке јединице, које се додељује високим државним званичницима за подршку тој јединици.

Патријарх српски Иринеј одликовао је Канцеларију за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Александра Вулина, који је био на њеном челу, Орденом Светог Саве првог реда.

Александар Вулин је проглашен за почасног грађанина Витине, Лепосавића, Зубиног Потока и Косовске Митровице.

ПРУЗМИТЕ: Фотографије министра одбране за представнике медија