Министарство одбране Републике Србије
 

Министар одбране

ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ

тел: +381 11 3006311
факс: +381 11 3006062
и-мејл: ministar.odbrane@mod.gov.rs
 

Рођен је у Београду 11. фебруара 1970. године.

Завршио је Школу националне одбране – Високе студије безбедности и одбране. У фази је завршетка докторских студија из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију.

Мастер је економских наука – област: Међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион, Атина Грчка - Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију, Београд.

Професионално искуство стицао је на руководећим позицијама у области финансијског и извршног менаџмента у реномираним домаћим и међународним компанијама.

Уско је усмерен на међународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију. 

Од 2012. до избора за министра одбране 2016. године био је државни секретар у Министарству одбране.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Републике Србије (Резолуција УН 1325) и Национални директор за наоружање.

Објавио је више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија и више (чланака) радова у „Војном делу“ и часопису „Рачуноводство“. Стекао је више угледних професионалних сертификата. Члан је удружења Менса Србија.

Говори енглески и руски језик.

Одслужио је војни рок (1988/1989). Ожењен је, отац је ћерке и сина.

На следећем линку можете преузети фотографије министра одбране:

ФОТОГРАФИЈЕ МИНИСТРА ОДБРАНЕ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ МЕДИЈА >>