Министарство одбране Републике Србије
 
21.05.2021.

Министар Стефановић обишао полазнике Курса за подофицире РВ и ПВО и позвао младе да се пријаве на конкурс



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас полазнике Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на аеродрому у Батајници и истакао да после две деценије у нашу војску једновремено примамо више од 90 младих старешина, који ће радити на одржавању авиона, хеликоптера и ПВО система.

– То показује да постоји велико интересовање младих људи да учествују у одржавању најсавременије борбене технике и опреме које наша земља има – рекао је Стефановић.

Министар је истакао да је то добар каријерни пут за ове младе људе, јер ће бити у прилици да се осопособе за овај посао на светском нивоу, а то им, у овом тренутку, не може пружити нико сем Војске Србије.
 
– Чињеница да се млади људи опредељују да своје каријере граде у нашој Војсци довољно говори и шта смо урадили на подизању животног стандарда, квалитета опреме, технике и услова рада – истакао је министар и додао да је поносан што су младићи и девојке који су током протеклих шест месеци са успехом завршили Курс за подофицире РВ и ПВО у разговору са њим управо навели те мотиве за своју одлуку да се придруже Војсци Србије.

– Важно је, такође, и да напоменем да је у току још један конкурс за пријем 102 нова подофицира у Ратно ваздухопловство и противваздухопловну одбрану и да је отворен до краја маја. Хоћу да искористим прилику да све младе људе у Србији позовем да се пријаве на наше конкурсе, да постану део наше Војске, ове велике породице и најчвршћег стуба одбране наше земље – поручио је министар Стефановић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.05.2021
mp4 (142,51 MB)
Обилазак
21.05.2021
mp4 (258,22 MB)
Изјава министра Стефановића