Министарство одбране Републике Србије
 
07.04.2021.

Стефановић са припадницима 250. бригаде о опреми и повећању плата



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Трећег ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства 250. ракетне бригаде за ПВД у касарни "Мајор Милан Тепић" у Јакову. Он је разговарао са припадницима  о новим средствима којима је опремљена та јединица, као и о повећању плата које су припадници система одбране добили.

Министар Стефановић је, након обиласка и разговора са припадницима јединице, нагласио да је 250. ракетна бригада херојска јединица која је бранила Србију у тренуцима када је то било најтеже.
 
- Драго ми је да сам у посети људима који су заиста посветили свој живот одбрани  отаџбине и који свакодневно раде на томе да усвајају нова знања, стичу нове вештине и вежбају како би били спремни да у сваком тренутку заштите наше небо и буду на услузи свом народу  - истакао је министар Стефановић.
 
Он је изразио задовољство јер се уверио у спремност припадника ове јединице у коришћењу нових средстава, као што су панцир С-1, али је посебно истакао да је задовољан што су припадници Министарства одбране и Војске Србије овог месеца добили додатно повећање плата.
 
- Драго ми је што они од данас примају највећу плату у последњих неколико година и драго ми је да видим да је ово повећање значајно. Наравно, оно није и последње. Захвалан сам председнику Вучићу и Влади Србије са којима сам о томе разговарао, јер је то заиста оно како ми можемо да кажемо хвала овим људима који су изабрали тешку, али поштену и часну професију заштите своје земље - нагласио је Стефановић.

Он је изразио и очекивање да ће се наставити и са опремањем Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и целокупне Војске Србије.
 
- Хоћемо да имамо и нове системе и опрему и да запошљавамо нове људе. Очекујем, наравно, да ће набавка опреме, али и повећање плата, стимулисати људе да дођу у наше јединице и да постану део нашег система одбране - закључио је министар Стефановић.
 
У приказу који је данас извео Трећи ракетни дивизион учествовала је и старији водиник Слађана Весић, која не крије понос што је припадник те херојске јединице.
 
- Повећања плата су јако битна и позитивна ствар за све нас.Важно нам је што се државни врх заложио за унапређење нашег стандарда. Како је повећање нелинеарно, веома је значајно за све припаднике Војске. То ће нам само дати још већи подстрек да у будућности успешно обављамо своје задатке – каже старији водник Весић.
 
Њен колега из јединице десетар Владимир Свилар каже да је уз повећања плата дошло и до других значајних промена у војсци.

- Десиле су се значајне ствари за нашу јединицу и уопште за Војску Србије. Стигла је нова техника, имали смо два значајна повећања плата, а све то знатно побољшава живот припадника и наше јединице и уопште Војске Србије – каже десетар Свилар.
 
Да подсетимо, уз овогодишње повећање које је добио цео јавни сектор, припадници система одбране јуче су уз плату добили и додатно које је нелинеарно.
 
У оквиру данашњег приказа оперативних способности Трећег ракетног дивизиона у Јакову приказано је поседање ватреног положаја из покрета дела артиљеријско-ракетне батерије за противвадухопловна дејства панцир-С1, њихово превођење у приправност број 1, рад борбених послуга на командном возилу и борбеним возилима, као и рад техничког одељења у отклањању неисправности на оптоелектронском систему борбеног возила Панцир-С1.
 
Обиласку су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић и командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства бригадни генерал Тиосав Јанковић.
 
Јанковић је министру Стефановићу на крају данашње посете уручио Плакету са делом обореног авиона Ф-117 А, којег је Трећи ракетни дивизион ПВО оборио 27. марта 1999. године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.04.2021
mp4 (218,92 MB)
Обилазак
07.04.2021
mp4 (221,9 MB)
Изјава министра Стефановића
07.04.2021
mp4 (65,88 MB)
Изјава старијег водника Слађане Весић
07.04.2021
mp4 (45,92 MB)
Изјава десетара Владимира Свилара