Министарство одбране Републике Србије
 
02.04.2021.

Министар Стефановић обишао Војну болницу у Нишу: Уз дисциплину и одговорност победићемо корону



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас грађане Србије да буду максимално дисциплиновани и да се вакцинишу против ковида, подсећајући да је то једини начин да стекнемо имунитет и да спречимо даље ширење ове опаке болести. 

Министар одбране обишао је данас Војну болницу у Нишу, која је у понедељак поново ушла у ковид систем са 86 лежајева, од чега је 46 кисеоничних места. Тренутно се на лечењу налазе 66 пацијената, док су готова сва кисеонична места попуњена.
 
Стефановић је изразио забринутост што су капацитети Војне болнице Ниш у тако кратком року већ скоро у потпуности попуњени.
 
– Моја огромна захвалност лекарима и свим људима који раде овде у болници зато што не посустају. Збрињавају пацијенте, боре се за њих и показују колико су заиста озбиљни и одговорни људи. Захваљујући председнику Вучићу и Влади Србије ми данас имамо довољан број вакцина, имамо више од милион вакцинисаних грађана другом дозом. Хоћу још једном да упутим апел грађанима Србије да искористе прилику да се вакцинишу и да тиме заштите не само себе, већ и своје чланове породице и своје пријатеље блиске њима. Уз дисциплину, одговорност и озбиљност уверен сам да можемо да победимо ову опаку болест – изјавио је министар Стефановић. 
 
Министар Стефановић сусрео се овом приликом са породицом Ђенић коју чини четворо лекара који су ангажовани у борби против ковида од почетка пандемије.

– Пуковник Ђенић као отац породице, његова супруга и двоје деце, сви раде у ковид систему. И они су, заиста, понос и дика наше земље, понос и дика Србије зато што од првог дана учествују у борби против ковида, нису се склонили у страну, већ су показали  како се воли сопствена земља, како се воли позив лекара и несебично били ту да се брину о здрављу свих људи који су оболели од ковида. И они заслужују сво наше поштовање и захвалност - рекао је министар Стефановић, који се захвалио Ђенићима у име Министарства одбране.
 
Пуковник др Небојша Ђенић, начелник Сектора хируршких грана у Војној болници Ниш, његова супруга др Весна Ђенић, начелник Одељења инфектологије, син др Дарко Ђенић, лекар опште праксе у Војној болници и ћерка др Саша Ђенић, лекар на специјализацији у нишком Клиничком центру, ангажовани су у ковид систему кроз војну и цивилне болнице од почетка пандемије. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.04.2021
mp4 (292,11 MB)
Обилазак
02.04.2021
mp4 (323,56 MB)
Изјава министра Стефановића