Министарство одбране Републике Србије
 
22.03.2021.

Нове медаље и државни рекорд за стрелце Стрељачког клуба Војне академије „Академац“



Ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе, чланови Стрељачког клуба Војне академије „Академац“, поново су забележили сјајне резултате на Првенству Србије за кадете и млађе јуниоре у Смедереву, на којем су освојили две екипне шампионске титуле, једну екипну вицешампионску титилу и једну индивидуалну сребрну медаљу.
 
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији кадета, ученици Средње стручне војне школе Лука Милошевић, Алекса Стојковић и Никола Вељковић освојили су титулу шампиона Србије за 2021. годину и својим резултатом од 1.582 круга поставили нови државни рекорд који је од 2015. године држао СК „Колубара“ из Лазаревца. У индивидуалној конкуренцији ученик Средње стручне војне школе Лука Милошевић освојио је сребрну медаљу.

Екипа Стрељачког клуба Војне академије „Академац“ коју су чинили ученици Владимир Ћурчин из Војне гимназије и Лука Милошевића и Алекса Стојковић из Средње стручне војне школе, такође је тријумфовала у старосној категорији млађих јуниора и до сада освојеним титулама у кадетској и јуниорској категорији додала и титулу шампиона Србије за 2021. годину у категорији млађих јуниора.
 
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији млађих јуниорки, на корак до шампионске титуле стала је екипа у којој су биле ученице Војне гимназије Јована Радовановић и Хелена Мишчевић и ученица Средње стручне војне школе Јована Милошевић. Оне су заузеле друго место, са резултатом од 1.051 круга и заостатком од свега два круга за првопласираним млађим јуниоркама СД „Нови Сад 1790".
 
Првенство Србије за кадете и млађе јуниоре било је до сада најмасовније такмичење у историји српског стрељаштва на којем је у два такмичарска дана на линију гађања смедеревског стрелишта изашло 258 стрелаца из 40 домаћих клубова.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА