Министарство одбране Републике Србије
 
17.03.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Републике Кореје Чеом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Кореје Хјонг-Ћан Чеом.

Министар Стефановић истакао је пријатељске односе Републике Србије и Републике Кореје и узлазни тренд билатералне сарадње на бројним пољима. Он је додао да постоје потенцијали да се и сарадња у области одбране унапреди и усклади са укупним односима две земље, посебно на пољу војнотехничке сарадње.

Министар Стефановић упутио је позив корејској страни за учешће на сајму „Партнер“ у Београду, истичући да ће то бити одлична прилика да се сагледају капацитети и могућности за сарадњу компанија одбрамбене индустрије и министарства одбране двеју земаља.

Стефановић се захвалио на донацији коју је Република Кореја упутила Војномедицинској академији у протеклом периоду, као и на другим донацијама корејске стране Србији у борби против Ковида-19.

Амбасадор Че истакао је да су билатерални односи две земље добри и изразио уверење да ће у наредном периоду бити и унапређени, укључујући и област одбране. Он је пренео спремност корејске стране да се усагласи и потпише Споразум о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Републике Кореје, као правни оквир који ће омогућити даљи развој сарадње у различитим областима.

Амбасадор Републике Кореје упутио је позив министру Стефановићу за учешће на министарском састанку Уједињених нација, посвећеном мировним операцијама, који ће бити одржан у децембру 2021. године у Сеулу.

Амбасада Републике Кореје донирала је и на данашњем састанку Министарству одбране 1.000 заштитних маски.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.03.2021
mp4 (42,24 MB)
Састанак