Министарство одбране Републике Србије
 
08.03.2021

Састанак министра Стефановића са амбасадором Норвешке ГјелстадомПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке Јорном Еугеном Гјелстадом.

Министар Стефановић указао је на значај достигнутог нивоа сарадње са Норвешком, њен дугогодишњи континуитет у областима од обостраног интереса и изразио очекивање да ће такав тренд бити настављен и у наредном периоду.

Он је истакао да Норвешка пружа значајну експертску и финансијску подршку нашем систему одбране, посебно у области војне медицине, и нагласио одличну сарадњу у оквиру Балканских медицинских снага као једном од најуспешнијих регионалних пројеката. Министар се захвалио и на донацији норвешке стране у борби против ширења вирусне инфекције COVID-19.

Амбасадор Гјелстад изразио је задовољство због реализованих пројеката и активности са Министарством одбране Републике Србије.  Он је истакао спремност за размену искустава у области служења војног рока, с обзиром да се у Србији разматра редовно служење војног рока.  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.03.2021
mp4 (73,7 MB)
Састанак