Министарство одбране Републике Србије
 
03.03.2021.

Састанак министра Стефановића са министром унутрашњих послова Републике Српске Лукачем



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем са којим је разговарао о наставку и даљем унапређењу сарадње двaју министарстава.

Стефановић је истакао да је братска Република Српска за Србију стратешки партнер и да су до сада реализовани бројни пројекти који су од изузетне користи за свакодневни живот грађана.
 
Он је навео да су Министарство одбране и Војска Србије спремни и за интензивирање сарадње у наредном периоду, посебно у војнообразовној области, а двојица министара разматрала су и могућности реализације заједничких обука.
 
Министар Лукач истакао је да је изузетно захвалан Министарству одбране на досадашњој сарадњи, нарочито на помоћи у војнообразовној области.
 
Он је подсетио да се у складу са потписаним Протоколом о школовању у војнообразовним установама, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске школују на Универзитету одбране, као и да је у овом тренутку на Војној академији у Београду шест кадета МУП-а РС.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.03.2021
mp4 (53,95 MB)
Састанак