Министарство одбране Републике Србије
 
02.03.2021

Министар Стефановић на састанку са изасланицима одбране СрбијеПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас редовним годишњим консултацијама изасланика одбране Републике Србије на којима је информисан о најзначајнијим процесима и појавама у државама пријема од утицаја на безбедност и интересе Србије.

“Положај Србије у региону и свету и даље је врло осетљив, првенствено због нашег настојања да очувамо војну неутралност и територијални интегритет“, рекао је министар Стефановић, говорећи о приоритетима рада изасланстава одбране.

Приступање Европској унији и даље је спољнополитички приоритет Републике Србије, истакао је министар одбране, наглашавајући да је, такође, један од важних задатака изасланстава одбране подршка одбрамбеној индустрији Србије, као веома значајном фактору економије наше државе.

Консултацијама изасланика одбране Републике Србије присуствовали су и генерални инспектор служби Министарства одбране Славољуб Дабић и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.03.2021
mp4 (66,29 MB)
Састанак