Министарство одбране Републике Србије
 
27.02.2021.

Министар Стефановић обишао војну ковид болницу Карабурма



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас војну болницу Карабурма у којој се лекари и медицинско особље и у овом тренутку брину и боре за здравље 84 пацијента са тешким симптомима ковид вируса. Стефановић се захвалио припадницима војног здравства који су ангажовани у овој болници на неуморном и пожртвованом раду и још једном позвао грађане да се вакцинишу.

Он је приликом обиласка разговарао са  командантом војне болнице Карабурма пуковником др Ивом Удовичићем и запосленима о условима њиховог рада и њиховом даљем унапређењу. Министар Стефановић је истакао да су енергија и срчаност лекара, медицинских сестара и осталих запослених у борби за здравље сваког пацијента у овој болници за свако дивљење и поштовање.

Kроз ову војну установу до сада је прошло више од 1.900 ковид пацијената у претходних скоро годину дана, а војна болница Карабурма специфична је по томе што се у њу шаљу ковид пацијенти са најтежим симптомима.

Министар је претходно обишао и патролу војне полиције која је задужена за безбедност војне болнице Карабурма, а коју су чинили командир старији водник прве класе Александар Игњатовић, вођа смене старији водник прве класе Момир Јоцовић и млађи водник Бранко Пешић.

Стефановић се припадницима Петог батаљона Војне полиције захвалио што су 24 сата на терену без обзира на временске услове и што брину о безбедности лекара, медицинског особља и пацијената, а патролу је и изненадио јер им је овом приликом донео топлу кафу.    
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.02.2021
mp4 (77,87 MB)
Обилазак