Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2021

Састанак министара одбране Србије и КипраПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са министром одбране Републике Кипар Хараламбосом Петридесом и командантом Националне Гарде Кипра генерал-потпуковником Димокритосом Зервакисом, на сајму наоружања "IDEX 2021" у Абу Дабију.

Министар Стефановић изразио је задовољство због сусрета са кипарским колегом и истакао блиске односе две земље. Он је говорио и о наставку сарадње у области војне индустрије, као и о заједничкој обуци и вежбама Војске Србије са Националном Гардом Кипра.
 
Министар Петридес истакао је да Кипар као чланица ЕУ подржава Србију у заштити међународног права и додао да Кипар подржава и посвећен је одржавању стабилности у региону и спровођењу резолуција УН.
 
Министар Петридес говорио је о квалитету, ефикасности и поузданости испоручених система наоружања и војне опреме фабрика Одбрамбене индустрије Србије и "Југоимпорт-СДПР", као и о високом нивоу обучености својих јединица у руковању тим системима.
 
Министар Стефановић позвао је министра Петридеса да у наредном периоду посети Србију.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.02.2021
mp4 (44,42 MB)
Састанак