Министарство одбране Републике Србије
 
23.02.2021

Интервју министра Стефановића за Новинску агенцију Уједињених Арапских Емирата (WAM)Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је, у ексклузивном интервјуу за новинску агенцију Уједињених Арапских Емирата „WAM“, да Србија и Уједињени Арапски Емирати имају изузетне односе који се развијају захваљујући обостраној подршци руководстава двеју земаља.
 
Министар Стефановић, који борави у Абу Дабију, истакао је да је Међународни сајам наоружања и војне опреме "IDEX 2021", иначе највећи међународни скуп експерата у области војне индустрије, изузетно добро организован.
 
Он је нагласио да организација овог светског догађаја у условима пандемије коронавируса представља изазов, али да су УАЕ успешно превазишле све потешкоће и угостиле делегације из целог света спроводећи све неопходне заштитне мере за очување здравља и безбедности излагача и посетилаца.
 
Стефановић је истакао да је руководство УАЕ пружило прилику земљама да учествују у овом водећем светском сајму, који представља кључну платформу за истраживање најновијих технологија у одбрамбеној индустрији.
 
"Захвални смо на пруженој прилици да учествујемо на сајму наоружања IDEX 2021 и презентујемо производе наше индустрије. То је истовремено идеална прилика за Србију да представи своје најновије производе, од лаке војне опреме, преко оклопних возила до свих типова муниције“, додао је.
 
Он се захвалио организаторима сајма IDEX 2021 због ентузијазма с којим су обезбедили учесницима и излагачима сву потребну подршку, удобност и безбедност, истичући да је и поштовање заштитних мера на највишем нивоу.
 
"Имали смо састанке са високим званичницима УАЕ и спремни смо да учврстимо свеопшту сарадњу“, објаснио је, потврдивши да су билатерални односи између УАЕ и Србије у константном развоју, захваљујући подршци руководстава двеју земаља.
 
"Захвални смо УАЕ и њиховом руководству на подршци који су пружили Србији и у отклањању последица пандемије Ковид-19, као и на донацији медицинске опреме за борбу против ове болести“, закључио је министар Стефановић.
 
WAM/Esraa Ismail/Hazem Hussein
 
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.02.2021
mp4 (120,28 MB)
Интервју министра Стефановића за Новинску агенцију WAM