Министарство одбране Републике Србије
 
21.02.2021.

Састанак министра Стефановића са министром одбране Египта Мохамедом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас на сајму “IDEX 2021” у Абу Дабију са министром одбране и војне производње Арапске Републике Египат генерал-потпуковником Мохамед Ахмед Заки Мохамедом.

Стефановић и Мохамед изразили су задовољство због првог сусрета два министра одбране после дугог временског периода, као и прилике да размотре могућности за даље унапређење и развој сарадње у области одбране.

Према речима министра Стефановића, политички односи две земље традиционално су добри, пријатељски и партнерски, а досадашња сарадња у области одбране је добра и квалитетна. Он је истакао могућност унапређења сарадње две војске у оквиру обуке и вежби специјалних јединица, војне индустрије и војног образовања.

Министар одбране Египта истакао је да Републику Србију и Арапску Републику Египат везују историјске везе и односи дуги више од 100 година. Он се сагласио да је сарадња квалитетна и додао да постоји простор за њено даље унапређење. Посебно је истакао да верује у производе српске одбрамбене индустрије.

На састанку су сагледане могућности сарадње у наредном периоду, које би биле разматране на заседању Мешовитог војног комитета, који ће бити одржан у Каиру у јулу ове године. Министар Мохамед упутио је позив министру Стефановићу да у наредном периоду посети Египат.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.02.2021
mp4 (58,32 MB)
Састанак