Министарство одбране Републике Србије
 
17.02.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Словеније Бергантом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Словеније Дамјаном Бергантом.

Министар Стефановић је истакао да односе две земље карактерише развијенa сарадња у бројним областима.  Он је подсетио да је сарадња са Европском унијом, као и са њеним чланицама, један од приоритета Министарства одбране, како у билатералном тако и у мултилатералном формату.

Министар је истакао опредељење за интензивирање сарадње између двеју земаља у области одбране уважавајући обострани интерес, посебно када је у питању војно-војна и војноекономска сарадња. Он је изразио очекивање да ће се током ове године реализовати сусрет два министра одбране уколико то дозволи епидемиолошка ситуација.

Амбасадор Бергант подсетио је да Словенија преузима председавање Европском унијом од јуна ове године и да ће један од циљева током председавања бити и помоћ земљама региона за чланство у Европској унији. Амбасадор је пренео подршку Србији у процесу европских интеграција и ангажовању под окриљем Заједничке безбедносне и одбрамбене политике. Такође, Бергант је честитао Србији на успешној вакцинацији становништва против Ковид-19 и на стварању могућности да становништво има избор више вакцина.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
17.02.2021
mp4 (73,53 MB)
Састанак