Министарство одбране Републике Србије
 
11.02.2021.

Састанак министра Стефановића са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Момировићем



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем о  заједничким пројектима два министарства.

Министри Стефановић и Момировић на састанку су разматрали предлог измена Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности који, између осталог, предвиђа и измену услова при куповини станова, а који је израдило Министарство грађевинарства.

Поменуте измене Закона односе се на промену досадашњег начину конкурисања припадника војске, полиције и осталих снага безбедности за куповину станова по повољним условима.

Осим о државној станоградњи, министар Стефановић разговарао је и са директором ЈП „Скијалишта Србије“ Дејаном Ћиком, који је такође присуствовао састанку, о завршетку планиране изградње објеката у оквиру војног комплекса на Копаонику. 

У њему је до сада завршена изградња гараже, док је тема данашњег разговора био почетак изградње хелидрома са пратећим садржајима за хеликоптер Ми-17.  Његова изградња почеће крајем пролећа, а завршетак радова очекује се до краја октобра.

Министри Стефановић и Момировић на данашњем састанку размотрили су и могућности проширења 51. скијашког полигона Војне академије на Копаонику, на којем се изводе бројне обуке у зимским условима кадета Војне академије, али и свих припадника Војске Србије и Министарства одбране.

Они су разговарали и о размени непокретности између „Коридорa Србије“ и Војнограђевинске установе у вези изградње обилазнице око Београда.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.02.2021
mp4 (73,64 MB)
Састанак