Министарство одбране Републике Србије
 
09.02.2021

Састанак државног секретара Живковића са амбасадором БелгијеДржавни секретар у Министарству одбране Алексадар Живковић састао се данас са амбасадором Краљевине Белгије у Београду Адамом Кунрадом.

Током данашњег сусрета, државни секретар Живковић истакао је отвореност Републике Србије за јачање сарадње, у областима од заједничког интереса, а превасходно по питању раније покренутих иницијатива. Указао је на опасност од тероризма, посебно у контексту повратника са ратишта на Блиском истоку. Државни секретар Живковић подсетио је да је за Србију приоритет приступање Европској унији, у статусу војне неутралности, што је додатни разлог очувања и унапређења добрих односа са страним партнерима.

Амбасадор Кунрад, током разговора, истакао је да Белгија разуме, поштује и подржава интересе Србије у сарадњи са Европском унијом и НАТО, као страни партнер. Изразио је наду и уверење да ће у наредном периоду бити могућ развој сарадње између Републике Србије и Краљевине Белгије, у кључним областима, које су од значаја за обе стране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА