Министарство одбране Републике Србије
 
25.01.2021.

Телеграм саучешћа министра Стефановића поводом смрти Предрага Марића



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је данас саучешће поводом смрти Предрага Марића, начелника Сектора за ванредне ситуације и помоћника министра унутрашњих послова.

"Смрт Предрага Марића ненадокнадив је губитак за његову породицу и пријатеље, ватрогасно-спасилачке јединице и све људе који су имали прилику да раде са овим скромним и пожртвованим човеком. Србија је изгубила искреног и упорног борца за унапређење безбедности и миран сан нашег народа.

Имао сам велику част да познајем Пеђу и сарађујем са њим дуги низ година. Почев од страховитих поплава против којих смо се борили, сваки наредни дан рада са овим тихим херојем сведочио је зашто је баш Пеђа био омиљен међу својим колегама и зашто су га сматрали првим ватрогасцем Србије.

Био је наметљив само и изузетно онда када је требало обновити застарели возни парк ватрогасно-спасилачких јединица, примити младе људе у њихове редове и радити на опремању ватрогасаца. Остаће упамћен као генерал наше полиције који је извојевао бројне битке, велики професионалац који је живот посветио спасавању живота и безбедности наших грађана.

Србија искрено тугује за тобом. Почивај у миру, драги пријатељу“, наводи се у саучешћу министра Стефановића.