Министарство одбране Републике Србије
 
19.01.2021.

Министар Стефановић заједно са припадницима војске примио вакцину против ковида



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић примио је вакцину, кинеске компаније “Sinopharm”, против ковида на пункту за масовну вакцинацију која је данас почела на Београдском сајму. Он се вакцинисао заједно са припадницима Војске Србије и Министарства одбране, а како је рекао, током данашњег дана укупно око 700 припадника примиће кинеску вакцину.

Стефановић је позвао грађане да се вакцинишу и буду одговорни најпре према себи и својим ближњима. Он се захвалио свим медицинским радницима који неуморно, од почетка пандемије, воде борбу против корона вируса. Како је истакао, њихова борба је за свако поштовање и дивљење, а вакцинацијом им помажемо и указујемо истинско поштовање и захвалност, јер ћемо смањити број оболелих и тиме олакшати медицинарима посао.

- Вакцинација је важна, јер тиме бринемо о сопственом и о здрављу наших најмилијих, наших најстаријих суграђана, али и свих осталих. Данас сам овде, на велики хришћански празник Богојављење, заједно са припадницима Војске Србије, да примимо вакцину с једном жељом - да ово буде почетак враћања нормалног живота у Србији - истакао је министар одбране.

Како је истакао, захваљујући председнику Вучићу и Влади Србије, наша земља успела је да набави велики број вакцина.

- Имамо потпуно поверење у све вакцине, а рекао сам да ћу примити исту ону вакцину коју буду примили војници. Желели смо да покажемо да подржавамо вакцинацију и да је то важно за здравље свих - нагласио је Стефановић.

Он се захвалио свима који су учествовали у организацији пункта на Сајму у Београду, почев од Министарства здравља до Града Београда, за који је рекао да функционише беспрекорно.

- Ово показује колико је важно да будемо уједињени, колико смо ефикаснији када заједнички радимо, јер тада можемо да побеђујемо чак и озбиљне противнике какав је корона вирус. Војска Србије увек је била уз свој народ, увек ће бити уз свој народ и тако је и данас у првим редовима ове нове етапе у борби против корона вируса. Наставићемо наравно да помажемо нашем становништву и кроз војномедицинске установе које се боре против короне и других болести, али и кроз друге врсте помоћи наших војника. И зато је важно да сваки војник буде имунизован, да сваки војник прими вакцину, да би могао да настави да испуњава сваки задатак који отаџбина стави пред њега - закључио је министар Стефановић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.01.2021
mp4 (159,72 MB)
Вакцинација
19.01.2021
mp4 (326,37 MB)
Изјава министра Стефановића