Министарство одбране Републике Србије
 
13.01.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Алжира Шебшубом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Демократске Народне Републике Алжир у Србији Абделхамидом Шебшубом.

Министар Стефановић изразио је овом приликом захвалност поводом честитке које му је упутио начелник Генералштаба Народне Националне Армије ДНР Алжир поводом именовања на дужност.

Стефановић се захвалио алжирском амбасадору на принципијелној подршци по питању непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова и очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Он је истакао спремност Министарства одбране за даљи наставак стратешког партнерства у области одбране, тежишно кроз војноекономску и војнообразовну сарaдњу, као и у другим областима од заједничког интереса.

Амбасадор Шебшуб честитао је министру Стефановићу ступање на нову дужност и пожелео успех у даљем раду. Он је пренео заинтересованост алжирске стране за наставак и интензивирање стратешког партнерства у домену војноекономске сарадње и усавршавања алжирског кадра у војнообразовним установама Министарства одбране Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.01.2021
mp4 (66,25 MB)
Састанак