Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2020

Честитка председника Републике и врховног команданта поводом Дана војних ветеранаПредседник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом 4. децембра - Дана војних ветерана, у којој се каже:

„Свим војним ветеранима честитам 4. децембар - Дан војних ветерана.

На данашњи дан, негујући традиције дуже од једног века, присећамо се значајног догађаја, својеврсне прекретнице за историју наше земље и војске - потписивања примирја у Првом балканском рату. Тада је бригу  о ветеранима и задовољењу њихових потреба преузело Министарство Војно, у оквиру Владе Краљевине Србије, за коју су били од животног значаја као борци у ратовима који су уследили и у којима су учествовали.

Ви, војни ветерани негујући традиције старих ратника Војске Краљевине Србије, дугу више од једног века, на најбољи начин показујете да су успоменa на претке и историја коју имамо наш понос, јер ми смо данас овде где јесмо, поред осталог захваљујући управо њима. Њихова храброст и упорност су нам најбољи докази да је у животу све могуће.

На данашњи дан, уверен да  нећемо морати више ратом и оружаним сукобима да бранимо нашу отаџбину од непријатеља, захваљујемо им се на жртвама које су поднели уз обећање да она није била узалудна и да, иако их више нема, њихов дух наставља да живи вечно.

У нади да ћемо као и до сада бити јединствени у намери да градимо стабилну будућност кроз обезбеђење економског напретка, очување интегритета Србије и идентитета Војске Србије, честитам вам празник".