Министарство одбране Републике Србије
 
01.12.2020

Састанак министра Стефановића са амбасадором Аустрије ЛутеротијемПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Аустрије у Београду Николаусом Лутеротијем.

Министар Стефановић је истакао улогу и значај билатералних односа Републике Србије и Републике Аустрије, који бележе тренд константног интензивирања и развоја, као и континуираних сусрета на високом нивоу.

Mинистар одбране је подсетио и да је за Србију значајно очување и унапређење добрих односа са страним партнерима, посебно са другим војно неутралним државама. Он се захвалио аустријској страни као највећем контрибутору снага КФОР од свих земаља чланица Партнерства за мир.

Амбасадор Лутероти честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелео му успех у даљем раду. Оценио је да је сарадња у области одбране између Републике Србије и Републике Аустрије на високом нивоу и изразио уверење да ће и у наредном периоду наставити да јача, како на билатералном, тако и на мултилатералном плану.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.12.2020
mp4 (52,02 MB)
Састанак