Министарство одбране Републике Србије
 
05.11.2020.

Министар Стефановић обишао Команду Копнене војске у Нишу



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, са замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајором Петром Цветковићем, обишао је данас у Нишу Команду Копене војске и истакао да је веома важно да припадници Војске осећају да је њихова држава увек уз њих, да води рачуна и о њиховом стандарду и о њиховом опремању, а да они својим радом и пожртвовањем покажу да су истински уз свој народ и уз своју Србију.

Копнена војска, како је рекао министар Стефановић, најбројнији је и најзначајнији вид наше Војске, а данашњи обилазак био је прилика за информисање о тежишним задацима наше војске у наредном периоду, пре свега у погледу очувања безбедности наше државе, заштити нашег становништва, што јесте кључни задатак Војске Србије, али и о плановима за развој, модернизацију и наставак обуке.

Министар Стефановић је истакао да га је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић упознао са тренутном ситуацијом, плановима за развој, као и кључним задацима наше војске у развоју копнених снага.

- Наш циљ је, свакако, да кроз модерни развој средстава које ће војска добити, наше опреме и наоружања, наши војници добију значајнију заштиту – нагласио је министар Стефановић додајући да ће се током 2021. године радити и на значајнијем опремању балистичком заштитом, униформама и новим средствима из развоја која ће ући у састав Копнене војске.

Министар Стефановић је посебно указао да се данас разговарало и о унапређењу стандарда припадника војске, као и свему што може да се уради на задацима које је започео председник Србије Александар Вучић када је реч о станоградњи и повећању примања, за која је изразио очекивање да ће моћи да буду остварена током 2021. године.

- То је нешто на чему председник и Влада активно раде и хоћу да унапред искажем захвалност зато што се размишља о Војсци Србије и Министарству одбране и што ће припадници Војске моћи да рачунају чак и у овако тешким околностима пандемије корона вируса на ново повећање плата – нагласио је министар Стефановић.

Приликом данашњег обиласка, о задацима Копнене војске министру одбране реферисао је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а током састанка министар Стефановић обратио се и члановима Колегијума команданта Копнене војске.

У завршном делу посете Команди Копнене војске, министар Стефановић обишао је и Спомен собу Копнене војске.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.11.2020
mp4 (44,48 MB)
Обилазак
05.11.2020
mp4 (135,23 MB)
Изјава министра Стефановића