Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2020.

Министар Вулин: Гарда Војске Србије није само за параду



- Припадници наше Гарде су оно што наши гости прво виде. Припадници Гарде својим понашањем, својим изгледом, својом обуком показују колико је Војска обучена и колико је опремљена. Када дођу гости из иностранства, ми са поносом покажемо ове момке и девојке, али они нису само почасна јединица - за разлику од многих других војски, они су јединица која уме да се бори, јединица која има богату ратну прошлост и јединица која се непрекидно припрема да чува своју земљу - изјавио је данас министар одбране Александар Вулин, након обиласка припадникa Гарде Војске Србије у касарни "Дедиње".

Према речима министра одбране, уложено је у бољу опрему гардиста наше војске, средства која користе, а са тим улагањима ће се наставити и убудуће.

- Нису они само најлепши и највиши, они су и борци и припадници Војске која увек може и хоће да брани своју земљу и свој народ - поручио је министар Вулин.

Командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић, уручио је, том приликом, министру одбране Плакету Гарде, као и гардијску чауру из почасног плотуна поводом 200 година од Таковског устанка.

Током данашњег обиласка, министру одбране приказани су аутомобили и мотоцикли из возног парка те јединице, а министар је обишао и тактичко-техничких збор наоружања и опреме Гарде Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.10.2020
mp4 (148,78 MB)
Изјава министра Вулина
16.10.2020
mp4 (507,08 MB)
Обилазак