Министарство одбране Републике Србије
 
20.09.2020

Министар Вулин: Зашто МСП Црне Горе презире своје грађане?"Када дипломата лаже онда није дипломата па не заслужује ни дипломатски одговор. Не знам зашто ме у своје лажи увлачи црногорско Министарство спољних послова али када већ јесу да им одговорим.

Када сам дошао у посету породици и племеницима убијеног Павла Булатовића  имао сам српску заставу на реверу, што за бивше Србе  делује као мешање, да сам био политички коректан требало је заставу "велике Албаније" да ставим или макар Рамину слику. Да сам се тако означио био бих драг гост.

У мојој пратњи су била и два пуковника, која су на гроб убијеног министра одбране требало да дођу у униформи али им није дозвољено. Њима, не мени, ја Вас ништа нисам питао. Можда сте им забранили да буду у униформама зато што се пуковници изјашњавају као Срби рођени у Црној Гори, а то сте Ви добро знали. Породице сте им због тога љагали и прозивали. 

А Ви господо бивши, нисам Вас ја победио већ грађани Црне Горе, зашто их толико презирете да нећете да им признате право на избор и слободну вољу? Није се Вучић бавио Вама, да јесте Ваш пораз би био много убедљивији. Нисте Ви изгубили што вас је срушила Србија већ зато што сте били против Срба у Црној Гори. Није вас срушила српска црква већ вас је оборила брука што сте од невладине организације Мираша Дедеића хтели да правите цркву.

И не брините бивши, већ видим да сте спремни да пишете и лепша писма,  у редовима победника увек се нађе места за оне који промене страну, ко промени нацију може и партију. Боли само први пут, после је лако. Питајте Мила, ако га сретнете у шуми", изјавио је министар одбране Александар Вулин коментаришући нападе црногорског Министарства спољних послова да се мешао у унутрашња питања Црне Горе.