Министарство одбране Републике Србије
 
09.09.2020.

Донација кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА дечијој клиници у Тиршовој



Поводом обележавања 170 година од оснивања Војне академије, кадети те војнообразовне установе и њихове колеге с Медицинског факултета ВМА, прикупили су 107.000 динара за помоћ Универзитетској дечијој клиници Тиршова.

Данас је делегација кадета, са пуковником др Слободаном Ђукићем, начелником Катедре друштвених наука Војне академије, посетила дечију клинику, где их је примио директор те здравствене установе доцент др Синиша Дучић.
 
Захваљујући на донацији директор Дучић је истакао да је веома пријатно изненађен.
 
- Реч је о младим људима који су у овом тешком времену имали добру идеју, да самоиницијативно скупе новац за помоћ болесној деци. То је леп гест који пуно говори о њима и потврђује да има пуно младих који позитивно размишљају - рекао је директор Универзитетске дечје клинике и изразио наду да ће такви млади људи и у будућности на најбољи начин помоћи својој земљи.
 
Пуковник др Слободан Ђукић истакао да је хуманитарна акција кадета још једна у низу активности организованих поводом 170 година од оснивања Војне академије.

- Реч је о значајној акцији, чији је циљ, осим хуманитарног, и то да  код наших кадета развијамо и моралне вредности, хуманост и бригу за оне који не могу да брину сами о себи, и све којима је помоћ потребна – рекао је пуковник Ђукић.
 
Кадет Саша Раденковић, нагласио је да му је драго што је имао прилику и част да с колегама уручи помоћ онима којима је најпотребнија.
 
- Помоћ смо прикупили у врло кратком року, и показали мотивацију и жељу да учествујемо у једној веома позитивној ствари. Да покажемо да млади људи могу да помогну, у складу са могућностима, и да малим донацијама, удружени дају допринос. Најважније је послати поруку и осталим младим људима да буду активнији на хуманитарно плану - рекао је кадет Раденковић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.09.2020
mp4 (61,4 MB)
Изјава пуковника др Слободана Ђукића
09.09.2020
mp4 (61,11 MB)
Изјава доцента др Синише Дучића
09.09.2020
mp4 (67,54 MB)
Изјава кадета Саше Раденковића
09.09.2020
mp4 (72,38 MB)
Уручење донације