Министарство одбране Републике Србије
 
09.08.2020.

Министар Вулин: Република Српска није поклон, она је настала као српски одговор започетом понављању јасеновачког геноцида



"Нису Срби добили у Дејтону ништа, они су се изборили за Републику Српску, а Србија је била уз њих, и као међународно призната држава могла је да преузме улогу гаранта и чувара Дејтонског споразума. Изетбеговић је жалостан пример непоштовања Дејтонског устројства али и предводник политичара који сматрају да Републику Српску треба уништити. Република Српска није поклон, она је настала као српски одговор започетом понављању јасеновачког геноцида", изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на нове нападе Бакира Изетбеговића на Дејтонски споразум и Републику Српску.
 
"Нема успешне Босне и Херцеговине без успешне Републике Српске, сваки покушај рушења Дејтона и поништавања Републике Српске, имао би несагледиве последице. Изетбеговић не поштује Устав своје земље и тако даје пример и свим осталима. Док СДА буде доживљавао Републику Српску као непријатеља БиХ неће бити ни успешна ни функционална држава", поручио је министар Вулин.