Министарство одбране Републике Србије
 
08.08.2020.

Министар Вулин: Србија је правна држава и спроводи одлуке свих легалних органа без обзира шта мисли о њима



"Када припаданике тајкунских партија Вучић ухвати у лажи, и када докаже њихово лицемерје и лажљивост, они само наставе да лажу, и немају потребе да објасне ни један свој поступак" рекао је министар одбране Александар Вулин и додао да је "Влада Србије 2006. године донела закључак којим се обуставља извоз наоружања и војне опреме у Грузију, Азербејџан, Молдавију и Јерменију."

Он је нагласио да је "13. октобра 2011. године Влада коју су чиниле партије ДОС, усвојила закључак којим се даје сагласност да се НВО ипак извози у Азербејџан, а 2. фебруара 2012. године омогућен је и "извоз готових производа НВО и њихових делова", а потом је одлуком Владе Мирка Цветковића, 24. маја 2012. године омогућен и извоз НВО за Јерменију" и истакао да је "та одлука до данас на снази."

- Србија је правна држава и поштује и спроводи одлуке свих легалних органа без обзира шта мисли о њима. Све грешке које правимо после 2012. године су грешке које смо починили зато што нисмо поништили сваки папир које су партије ДОС из својих приватних разлога прогурале кроз органе државе и учиниле их законом. Тадић своју политику није променио, некада се извињавао Хрватима прихватајући да је Србија крива за ратове, а данас пљује Србију у Бакуу - поручио је министар Вулин.