Министарство одбране Републике Србије
 
14.07.2020

Министар Вулин: Као што је председник Вучић наложио, ковид болница ће бити урађена у најкраћем могућем рокуМинистар одбране Александар Вулин обишао је данас радове на припреми за изградњу објекта за смештај и лечење лица оболелих од инфекције Ковид-19 у Војном комплексу "Земун економија" на Батајничком друму.

Министар одбране је током данашњег обиласка имао прилике да се увери да је Војнограђевинска установа Београд предузела мере ради рашчишћавања терена. 
 
Како је истакао министар Вулин, извршавајући наређење врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Министарство одбране обезбедило је одговарајућу локацију из фундуса земље које то министарство користи.
 
- Наша инжињерија је већ почела да ради на рушењу постојећих објеката и на рашчишћавању и припреми овог простора за изградњу ковид болнице. Као што је председник Вучић наложио, ковид болница ће бити урађена у најкраћем могућем року и ово је прилика да се покаже колико смо ефикасни и колико размишљамо унапред - истакао је министар Вулин. 
 
Према његовим речима, за пандемију нико није могао да се припреми, али са искуствима које имамо знамо шта нам је недостајало и шта нам недостаје и знамо да морамо бити спремни за оно што нас очекује у будућности. 
 
- Наравно, ниједна болница нас неће спасити, спасиће нас само лична одговорност и доследно придржавање свих мера које од нас траже лекари - закључио  је министар Вулин.
 
Реч је о локацији у близини две велике саобраћајнице, Батајничког друма и аутопута, површине 1 хектар и 58 ари. Локација је ослоњена на одличну инфраструктурну подршку градских инсталација водовода и канализације, електроенергетских и осталих инсталација. Тактичко-техничке захтеве за изградњу болнице припрема Управа за војно здравство у сарадњи са Министарством здравља. 
 
Обиласку је присуствовао и државни секретар Бојан Јоцић и начелник Управе за инфаструктуру пуковник Радмило Кравић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.07.2020
mp4 (73,06 MB)
Изјава министра Вулина
14.07.2020
mp4 (97,13 MB)
Обилазак