Министарство одбране Републике Србије
 
13.07.2020.

Захвалност за учешће Војске Србије на паради у Москви



Поводом одржавања војне параде у част 75. годишњице победе совјетског народа у Великом отаџбинском рату, министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу упутио је писмо министру одбране Александру Вулину са изразима искрене захвалности за учешће припадника Војске Србије на Паради победе и лично присуство министра Вулина на свечаним манифестацијама.

„Поштујући бесмртни подвиг очева и дедова, у једином строју раме уз раме, као и пре 75 година, били су представници држава-победника фашизма, који су показали континуитет између генерација, блиску везу братских народа, који су дали велики допринос заједничкој Победи“, наводи у писму министар Шојгу.

„Дозволите, поштовани Александре Вулину, да изразим искрену захвалност за учешће припадника Војске Србије на Паради Победе на Црвеном тргу и Ваше лично присуство свечаним манифестацијама“, истиче у писму министру Вулину министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу, уз жеље за „добро здравље, просперитет, као и будуће успехе у Вашој одговорној делатности“.