Министарство одбране Републике Србије
 
10.07.2020

Министар Вулин: Вокер је са Тачијем делио радост због бомбардовања Србије, било би праведно да подели и оптужницу"Веома сам разочаран што Вилијем Вокер није обухваћен оптужницом за ратне злочине уз Хашима Тачија. Вокер је, 1999. године, злоупотребљавајући мисију ОЕБС-а активно радио на правдању злочина над Србима. Само за његову улогу у измишљању злочина у селу Рачак заслужио је да одговора пред судом за ратне злочине", рекао је данас министар одбране Александар Вулин.
 
Он је нагласио да "сви побијени српски цивили, полицајци и војници, као и њихове породице имају право да сазнају како је Вокер чувао и правио тзв. ОВК и које све њихове злочине је оправдао, а које организовао."
 
- Вокеру се може судити за злочине на Косову и Метохији, али може и за злочине у Ел Салвадору где је активно подржавао „одреде смрти“ и њихове ликвидације политичких противника. Где је Вокер ту су и злочини. Са Тачијем је делио радост због бомбардовања Србије и одликовања, било би праведно да подели и оптужницу и пресуду и ћелију - поручио је министар Вулин.