Министарство одбране Републике Србије
 
02.07.2020.

Донација медицинске опреме Министарства одбране Уједињеног Краљевства



Начелник Управе за војно здравство генерал-мајор Угљеша Јовичић и изасланик одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске пуковник Ник Илић потписали су данас у Војномедицинској академији Протокол о донацији медицинске опреме у вредности око 1.800.000 динара.

Донацију је Министарство одбране Уједињеног Краљевства упутило Министарству одбране Републике Србије у циљу спречавања и сузбијања епидемије корона вируса у нашој земљи.

Део дониране опреме - дезинфекциони тунел и 14 фрижидера за безбедно чување лекова и медицинских средстава већ је у употреби у систему одбране, а данас је извршена примопредаја 130 топломера за даљинско очитавање телесне температуре.

Захваљујући на вредној донацији, генерал Јовичић истакао је дугогодишње пријатељство две земље које је до сада много пута потврђено. Како је рекао, несебична подршка у право време још један је доказ да се упркос тешкој ситуацији у целом свету сарадња између две државе наставља.

- Медицинска опрема од велике је помоћи свим нашим пацијентима, али и здравственим радницима. Најважније од свега, а то је оно за шта се ми свакодневно боримо, је да ће средства из донације после епидемије моћи да се користе у војноздравственом систему и да ће адекватно служити здравственој заштити свих наших пацијената - рекао је генерал Јовичић.

Пуковник Илић истакао је да се билатерална сарадња две земље током епидемије корона вируса наставила „на друге начине“.

- Ово је помоћ у право време и средства која смо данас донирали имају дуготрајну гаранцију. Надам се да ћемо овако наставити и ојачати билатералну сарадњу, јер ће две пријатељске војске увек наћи начин да сарађују - поручио је пуковник Илић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.07.2020
mp4 (81,24 MB)
Изјава генерал-мајора Угљеше Јовичића
02.07.2020
mp4 (62,85 MB)
Изјава пуковника Ника Илића
02.07.2020
mp4 (65,98 MB)
Потписивање