Министарство одбране Републике Србије
 
28.06.2020.

Министар Вулин: Видовдан да више никада не упрљамо слањем Срба странцима на стрељање



"Ниједан дан у памћењу Срба није тако мрачан и тако светао као што је Видовдан. На Видовдан су Срби 1389. године заувек себе одредили као народ који не пристаје на ропство, Гаврило Принцип се 1914. године на Видовдан жртвовао за идеал слободе. На Видовдан 1921. године Срби су покушали да убију свог витешког краља Александра, 2001. године на Видовдан Срби су изручили Хашком трибуналу  Слободана Милошевића свог два пута изабраног председника. На Видовдан се све види онако како јесте и нема накнадне памети која може да промени оно са чиме су Срби на тај дан изашли пред себе и пред свеца", рекао је данас министар одбране Александар Вулин.  
 
Он је пожелео Србима "да Видовдан више никада не упрљају слањем Срба странцима на стрељање, да никада више, ни због кога и ни за шта, не пролију братску крв и да не забораве да где год да живе, коју год идеологију да следе јесу увек и најпре Срби". 
 
- На Видовдан се не лаже и свака изговорена лаж прогони оног ко је изговорио у вечност, зато би и једно извини које никако да стигне Вучићу од свих оних који осму годину лажу да ће на Видовдан признати Косово, било знак да су Срби разумели право значење Видовданског празника. Председнику Србије Александру Вучићу дугује се бар то мало, извини, а знам да ће пре извињења бити још једном поновљена лаж. Срећан нам празник, браћо Срби данас је Видовдан - поручио је министар Вулин.