Министарство одбране Републике Србије
 
08.06.2020

Састанак помоћника министра Ранковића са новоименованим изаслаником одбране Руске Федерације генералом Зинченком
Помоћник министра за политику одбране мр Милан Ранковић састао се данас са новоименованим изаслаником одбране Руске Федерације у Београду генерал-мајором Александром Зинченком и пожелео му успех на новој дужности. 

Именовање генерал-мајора Зинченка, првог генерала на дужности изасланика одбране Руске Федерације у Београду, јасан је показатељ изузетно развијених односа две пријатељске земље, као и значаја који Руска Федерација придаје сарадњи у области одбране са Републиком Србијом. Историјски корени и традиционална блискост два народа, као и отворен и искрен однос председника и министара одбране две државе, представљају основу за остварење још бољих резултата, посебно у области одбране.
 
Помоћник министра Ранковић нагласио је спремност да се кључне планиране активности билатералне војне сарадње, чија је реализација одложена због пандемије корона вируса, а посебно заједничке вежбовне активности и учешће припадника Војске Србије на Међународним војним играма у Руској Федерацији, реализују до краја године.
 
Припреме за учешће 75 припадника Гарде Војске Србије на Војној паради на Црвеном тргу у Москви, поводом обележавања 75. годишњице победе над фашизмом, управо осликавају опредељеност Србије за наставак и даље унапређење и интензивирање сарадње у области одбране.
 
Генерал Зинченко је изразио захвалност на срдачном пријему и потврдио изузетно добру сарадњу две државе и армије, истакавши уверење да ће у наредном периоду сарадња у области одбране бити још више унапређена.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА