Министарство одбране Републике Србије
 
25.05.2020.

Министар Вулин: После 50 година у касарни „Аеродром“ у Сомбору обнављамо водовод



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас у касарни "Аеродром" у Сомбору инфраструктурне радове на изградњи водоводне мреже. Извођач радова, чија је вредност око 160 милиона динара, је Војнограђевинска установа "Београд" Управе за инфраструктуру.

Министар Вулин, након обиласка, истакао је да војску чине људи, чини је њено наоружање, али војску чини и инфраструктура.

- Министарство одбране је учинило велике напоре да побољша квалитет живота свих наших припадника у свим нашим касарнама, и као што видите, наставља то да ради. У Сомбору, након 50 година, коначно се обнавља водовод, који је још од 2003. године имао неисправну воду за пиће. Сви војници у Сомбору ће, коначно, добити пристојне услове, услове који су потребни и какве заслужују, а ми ћемо наставити да улажемо у војну инфраструктуру – нагласио је министар Вулин.

Не смемо имати, истакао је министар одбране, ни једну касарну и ни један војни објекат који нема питку воду, грејање, громобран, надстрешницу за возила, као и објекат који није разминиран.

- У Војсци Србије још увек постоји око 80 објеката који су, као последица НАТО агресије, загађени неексплодираним убојним средствима и то је нешто што у наредном периоду морамо ставити као приоритет – истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, улагање у инфраструктуру ће се наставити јер је улагање у војну инфраструктуру улагање у квалитет живота сваког нашег припадника.



Говорећи о значају радова у сомборској касарни “Аеродром”, командант Првог центра за обуку потпуковник Радован Миладиновић, истакао је да је почетак радова на изградњи водовода велики корак на обезбеђењу оптималних услова за живот и рад, како професионалних припадника, тако и војника на служењу војног рока и других категорија који се у том Центру обучавају. Он је, такође, најавио да ће у наредном периоду бити реконструисани и други објекти у тој касарни.
 
У обиласку радова на водоводној мрежи били су и државни секретар Бојан Јоцић, начелника штаба Команде за обуку пуковник Никола Дејановић и начелник Управе за инфаструктуру пуковник Радмило Кравић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.05.2020
mp4 (82,59 MB)
Изјава министра Вулина
25.05.2020
mp4 (33,56 MB)
Изјава потпуковника Радована Миладиновића
25.05.2020
mp4 (64,29 MB)
Обилазак