Министарство одбране Републике Србије
 
09.04.2020.

Хала Чаир испуњава све услове за смештај пацијената



По налогу Заштитника грађана Зорана Пашалића, начелник Одељења за хитно поступање у стручној служби Заштитника грађана Владимир Милошевић контролисао је данас услове у привременој болници у хали Чаир у Нишу, како би утврдио да ли објекат испуњава све прописане услове за смештај пацијената с блажим симптомима заразе коронавирусом.

- Данас смо обишли халу Чаир у складу с најавама Заштитника грађана да ћемо током ванредног стања обилазити места у којима су грађани Републике Србије смештени под карантином, здравственим надзором или ради лечења. После обиласка, утврђено је да у медицинској служби и у просторијама у којима су смештени пацијенти постоје сви неопходни услови за боравак и опремање таквих болница у складу са законима и правилницима који прописују одговарајуће услове. Задовољни смо оним што смо видели и сматрамо да су војска и здравствени радници обавили добар посао, рекао је Милошевић.

Како је истакао, у објекту је обезбеђен простор за пријем 256 пацијената и у њему се тренутно налази њих 230 с потврђеним присуством коронавируса. Милошевић је додао да се у току дана очекује попуна смештајних капацитета, а после тога предвиђене су нове локације за нове привремене болнице и пацијенте.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани су на обезбеђењу хале Чаир, дезинфекцији објекта и површина око хале  и у пружању санитетске подршке.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.04.2020
mp4 (101,74 MB)
Изјава Владимира Милошевића