Министарство одбране Републике Србије
 
26.03.2020.

Министар Вулин: Госпођа Фајон да не одмаже, од ње је и то велика помоћ




„Од госпође Фајон смо очекивали да у Европском парламенту затражи да се Србија по обиму и количини помоћи изједначи са земљама чланицама. Уместо тога известилац за Србију, словеначки парламентарац у ЕУ одржала нам је лекцију о демократији и објаснила зашто не смемо да управљамо својим границама” рекао је данас министар одбране Александар Вулин реагујући на изјаву посланице у Европском парламенту Тање Фајон „да потпуно затварање граница Србије представља велики проблем“.
 
Министар Вулин је нагласио да она своје драгоцене савете није морала да троши на нас, да је боље да је својим великим знањем и ауторитетом просветлила земље чланице Европске уније које су затвориле границе, а посебно је могла да их подучи да буду солидарне бар једне према другима када су већ нама забранили и да купујемо медицинску опрему из Европске уније.
 
“Ако госпођу Фајон у Европској унији нико не слуша и ако не може ништа да нам помогне, бићемо јој захвални да нам не одмаже, од ње је и то велика помоћ”, поручио је министар Вулин.