Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2020.

Министар Вулин у Суботици: Због пада температуре још један прихватни центар




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Прихватни центар у Суботици, где су у складу са одлуком о ванредном стању, ангажовани припадници Војске Србије који врше појачан надзор, контролу уласка и изласка и спољашње обезбеђење ових објеката, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Комесаријатом за избеглице и миграције.
- Због погоршаних временских услова и наглог пада температуре, Војска Србије је одлучила да отвори још један прихватни центар. У овом прихватном центру боравиће наши држављани који немају пријављену адресу, немају пријављено пребивалиште на нашој територији, или они за које на граници надлежни лекари оцене да представљају медицински, односно санитарни ризик - рекао је министар одбране Александар Вулин након обиласка Прихватног центра у Суботици.                    
Сви који ће бити смештени у Прихватном центру, који ће обезбеђивати Војска Србије, имаће обезбеђену медицинску заштиту 24 часа, храну и све што им је потребно, а то ће им обезбедити такође Војска Србије, наглашава министар Вулин и додаје да је од до сада пристиглих држављана Србије њих седморо због високе температуре предато надлежним медицинским установама.

Мајор Адам Хорват, заменик команданта 17. механизованог батаљона у Бачкој Тополи изјавио је да су на основу добијеног наређења предузете мере да се на простору Прихватног центра у Суботици створе услови за смештај наших држављана који се враћају из иностранства.
 - Након реализованих свих активности које су неопходне да бисмо извршили тај задатак, формирани су тимови који ће у наредном периоду обезбедити функционисање овог Центра – потврдио је мајор Хорват.

Обиласку Прихватног центра у Суботици присуствовали су државни секретар Бојан Јоцић, командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.03.2020
mp4 (74,87 MB)
Изјава министра Вулина
21.03.2020
mp4 (44,66 MB)
Изјава мајора Адама Хорвата
21.03.2020
mp4 (58,42 MB)
Обилазак