Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2020.

Ангажовање Војске Србије у ванредном стању




На основу одлуке о увођењу ванредног стања на целој територији Србије које је прогласио председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић донели су одлуке и издали наређења из својих надлежности о ангажовању припадника Војске Србије на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције COVID-19.
Припадници Војске Србије биће ангажовани на обезбеђењу и контроли јавних објеката на територији Републике Србије, затим обезбеђењу болница где се врши контрола потенцијално заражених вирусом корона и лечење оболелих, као и на граничним прелазима у циљу пружања помоћи надлежним државним органима на контроли преласка границе.
 
Припадници Војске Србије биће ангажовани и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничке станице, аеродроми, поште и слични објекти.
 
Приликом извршења свих задатака Војска Србије предузима све мере заштите од вирусне инфекције COVID-19 у складу са препорукама надлежних служби.
 
Војска Србије спремна је за извршење свих задатака које добије у циљу заштите државе и грађана у условима уведеног ванредног стања у Републици Србији.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.03.2020
mp4 (157,52 MB)
Војска Србије на обезбеђењу објеката