Министарство одбране Републике Србије
 
18.02.2020.

Састанак министра Вулина са послаником Бундестага Нојем




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са послаником Бундестага Савезне Републике Немачке др Александером Нојем, који је и члан Одбора за одбрану и заменик члана Одбора за спољне послове.
 
Министар одбране Александар Вулин захвалио се др Ноју на храбрости са којом је у Бундестагу говорио истину и Косово назвао “првом мафијашком државом".
 
- Ми знамо колико је тешко бити пријатељ Србије и захвални смо вам на храбрости и упорности – рекао је министар Вулин.
 
Република Србија је војно неутрална и наставиће да води самосталну политику – истакао је министар Вулин.

- За Србију је сасвим неприхватљиво формирање тзв. “војске Косова”. Наоружавање терориста из редова УЧК који води тзв. “министарство одбране” у Приштини, као и присилна мобилизација Срба, јесу највеће безбедносне претње миру на Балкану. Унмик, Кфор и Еулекс су дужни да учине све да се спречи даље кршење Резолуције 1244 – рекао је министар одбране Александар Вулин.
 
Посланик Бундестага др Александер Ној на данашњем састанку похвално је оценио политику неутралности и самосталности Републике Србије. Он је рекао да Србија треба да настави да води мудру политику праћења сопствених интереса и да се нипошто не одрекне свог суверенитета. Међународна заједница има обавезу да на  Косову и Метохији обезбеди сигурност и мир за све грађане, рекао је др Ној и истакао да улазак Србије у НАТО пакт не би донео ништа добро Србији и њеним грађанима. “Опремање и јачање Војске Србије је мудра политика војно неутралне земље”, оценио је на данашњем састанку др Александар Ној. 
 
Посланик Бундестага др Александар Ној током посете обићи ће изложбу "Одбрана 78" посвећену обележавању 20. годишњице одбране од НАТО агресије 1999. године.
 
Данашњем састанку присуствовао је и помоћник министра за политку одбране Милан Ранковић.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.02.2020
mp4 (32,2 MB)
Састанак