Министарство одбране Републике Србије
 
15.02.2020.

Посета министра одбране Руске Федерације



Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу боравиће у званичној посети Републици Србији у понедељак 17. фебруара 2020. године, на позив министра одбране Републике Србије Александра Вулина.

Република Србија прва је земља у коју министар Шојгу долази у званичну посету након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације.

Представницима медија биће омогућено праћење свечаног дочека испред Палате „Србија“, свечаности уручења почасног доктората Универзитета одбране министру Шојгуу у Дому Гарде,  полагање венаца и полагање капсуле у спомен плочу „Вечне ватре“ на Новом гробљу у Београду.

Свечани дочек биће организован испред Палате „Србија“ у 11.25 часова. Фоторепортерима и сниматељима биће омогућено снимање свечаног дочека. Потребно је да фоторепортери и сниматељи буду испред источног крила Палате „Србија“ најкасније до 10.45 часова ради неопходних процедура.

Свечаност уручења почасног доктората Универзитета одбране министру Шојгуу биће одржана у касарни „Топчидер“ у Дому Гарде (Гардијска бб) у 13.30 часова.  Потребно је да акредитовани медији буду у касарни „Топчидер“  најкасније до 13 часова.

Министри Вулин и Шојгу положиће венце на Спомен обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“. Активност почиње у 14.20 часова, а потребно је да акредитовани медији буду на Новом гробљу у Београду најкасније до 13.50 часова.

Током посете биће одржан састанак министара одбране Србије и Русије Александра Вулина и Сергеја Шојгуа, након чега ће министри обићи изложбу „Одбрана 78“ у Музеју града Београда. После наведених активности, медијима ће бити прослеђени саопштење, фото и видео материјали.

Молимо заинтересоване медије да акредитације за праћење догађаја пошаљу на мејл адресу info@mod.gov.rs најкасније у недељу 16. фебруара до 16 часова. У акредитацији је потребно навести име и презиме представника медија, функцију у редакцији, број личне карте, контакт телефон и обавезно назив догађаја за који се акредитује (свечани дочек испред Палате „Србија“, свечаност у Дому Гарде, полагање венаца на Новом гробљу).

Накнадно приспеле акредитације неће бити уважене.

Особе за контакт:
- потпуковник Небојша Милосављевић (064/8329-207) и Биљана Миљић (064/8329-011) – за свечани дочек испред Палате „Србија“ и полагање венаца на Новом гробљу,
- мајор Милан Гујаница (064/8329-208) – за свечаност у Дому Гарде.