Министарство одбране Републике Србије
 
10.02.2020.

Сребро и две бронзе за стрелце Војске Србије




Сениорска пиштољашка екипа СК „Академац“, у дисциплинама ваздушног оружја, освојила је друго место у финалу купа Стрељачког савеза Србије, одржаног овог викенда у Нишу. За екипу „Академац“ наступили су поручник Петар Николић, заставник прве класе Саша Мудринић и војни службеник Димитрије Гргић.

У појединачном надметању војни службеници Димитрије Гргић и Јасмина Миловановић, припадници Спортске јединице Војне академије, стигли су до бронзе у гађању ваздушним пиштољем.

Како истиче Димитрије Гргић, Финале купа Србије је уз Првенство Србије најзначајније и најјаче такмичење у стрељаштву у нашој земљи.

- Конкуренција је на Финалу купа Србије била изузетна, јер су наступали сви наши репрезентативци и нико такмичење овог типа не пропушта. Такмичење има велики значај, јер је реч о провери пред Европско првенство које се за неколико недеља одржава у Пољској и на том првенству се „узимају квоте“ - рекао је Гргић.

Према његовим речима, успеси се нижу захваљујући одличним условима за припрему у Стрељачком клубу „Академац“ у Војној академији.

- Имамо ваздушну стрељану, стрељану за мали и велики калибар на 25 метара и Спортски центар са свим потребним капацитетима за припреме, спорт и рекреацију - нагласио је Гргић и поручио да се свакако „исплати“ улагање Министарства одбране и Војске Србије у спортске капацитете, спортисте и спорт у Војсци, што потврђују и резултати.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА