Министарство одбране Републике Србије
 
31.01.2020.

Обука војника у руковању уређајима из система телекомуникације



За војнике на добровољном служењу војног рока генерације „Септембар 2019“ , „Децембар 2019“ и слушаоце класе резервних официра у Центру за обуку везе и информатике у Горњем Милановцу већ десет дана изводи се индивидуална специјалистичка обука у руковању уређајима из система телекомуникације. Обуку похађају војници специјалности телепринтериста, радио-телепринтериста, радио-релејци и телефонисти-линијаши.

Постављање телекомуникационих центара и обезбеђење сигурних и непрекидних комуникација за потребе командовања основна је намена јединица службе телекомуникација. С тим у вези, радне тачке према којима је данас реализован део обуке подразумевале су и увежбавање слепог куцања ради достизања потребне брзине отпремања шифрованих и отворених текстова, упознавање са радио уређајима у оперативној употреби у јединицама Војске Србије и практичан рад на оспособљавању послуге радиорелејног система за постављање станице телекомуникација.

По завршетку индивидуалне специјалистичке обуке која у Центру за обуку везе и информатике траје до краја фебруара, војници ће бити упућени у јединице Војске Србије, где ће имати прилику да примене научена знања.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.01.2020
mp4 (126,73 MB)
Обука