Министарство одбране Републике Србије
 
15.01.2020.

Експертски разговори о војној сарадњи Србије и Турске




Делегација Министарства одбране и Војске Србије боравила је у Републици Турској ради експертских разговора у области међународне војне сарадње са представницима Оружаних снага Турске.

Заступник начелника Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране пуковник Мирослав Глишић, који је предводио делегацију, разговарао је са начелником Управе за спољне послове Генералштаба Оружаних снага Турске бригадним генералом Умутом Јилдизом, а са члановима делегације Србије састао се и начелник Управе за политику и планирање Генералштаба Оружаних снага Турске генерал-мајор Реха Уфук Ер.

Током разговора сагледана је досадашња војна сарадња и усаглашене смернице од обостраног интереса за њен даљи развој. Такође, српска и турска страна представиле су и ангажовање својих припадника у мултинационалним операцијама широм света.

Експертски разговори представљају редовну активност током које се планирају области и садржај сарадње, прати њихова реализација и размењују искуства о организацији оружаних снага и њиховог ангажовања у међународном окружењу.