Министарство одбране Републике Србије
 
14.01.2020.

Предавање министра Стефановића у Школи националне одбране




Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић одржао је данас предавање на тему „Супротстављање екстремизму и тероризму као важан сегмент политике националне безбедности Републике Србије” полазницима Генералштабног и Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране.
Министар Стефановић је истакао да борба против организованог криминала и прања новца представља важан аспект и у борби против тероризма.

Говорећи о мерама које је Република Србија предузела у спречавању финансирања потенцијалног тероризма, министар Стефановић је нагласио да смо једна од земаља која је препознала ове изазове.

Као једну од највећих потенцијалних претњи за нашу земљу, када се говори о тероризму и екстремизму, Министар Стефановић је нагласио повратак бораца са страних ратишта.
Током предавања, министар Стефановић се осврнуо и на сарадњу Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

Предавању су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, полазници Школе националне одбране, старешине и наставници.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.01.2020
mp4 (114,85 MB)
Предавање министра Стефановића