Министарство одбране Републике Србије
 
06.12.2019.

Делегација Амбасаде Кине обишла изложбу „Одбрана 78“




Делегација Амбасаде Народне Републике Кине у Београду обишла је данас изложбу Министарства одбране и Војске Србије „Одбрана 78“ у Музеју града Београда.

Делегацију од 70 чланова предводио је заменик амбасадора Тјен Јишу, а њихов домаћин био је начелник Управе за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе пуковник Душко Шљиванчанин. 
После обиласка поставке посвећене обележавању 20 година од одбране отаџбине од НАТО агресије, заменик амбасадора Тјен Јишу написао је у Књизи утисака – „Велика почаст за храбру српску војску и српски народ“.

Изложба „Одбрана 78“ интерактивна је и оригиналним експонатима, звуцима, светлом и инсталацијом у служби поставке врло живо евоцира сећања оних који су преживели НАТО агресију.

Мултимедијална и интерактивна изложба „Одбрана 78“, аутора Душана Јововића, на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије и посвећена је страдалим припадницима војске, полиције и цивилима, међу којима је било и мноштво деце.

Поставка изложбе подељена је у осам целина, а изложени експонати, укључујући делове обореног америчког „невидљивог“ авиона Ф-117А и Ф-16, личне предмете и фотографије војника и полицајаца који су се борили за слободу отаџбине, оригинални су.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.12.2019
mp4 (88,39 MB)
Обилазак изложбе