Министарство одбране Републике Србије
 
30.11.2019.

Најлепше девојке Србије у посети Војној академији




Представнице компаније „Miss Yu“, шест најлепших девојака Србије, биле су данас у Војној академији и дружиле се са кадетима и кадеткињама.
 
Наше лепотице обишле су Пиштољску стрељану где су се опробале у симулационом гађању и руковању оружјем, као и Спортски центар где су им представљени капацитети и услови за бављење спортом припадника Војске Србије, а потом су им кадети показали Кадетску бригаду и њене смештајне капацитете.
 
Актуелна Мис Србије Андријана Савић истакла је да је фасцинирана „редом, радом и дисциплином“ коју је видела данас у Војној академији, и да је у разговору са кадетима увидела колико су они желели да постану део Војске Србије.
 
- Сви се веома труде, озбиљни су, али и веома задовољни. Наша држава не треба да брине, има ко да нас чува, истакла је Мис Србије за 2019. годину и додала да и у редовима представница компаније „Miss Yu“ такође владају дисциплина и одговорност.
 
Да је желела да упише Војну академију, и да јој је после данашњег обиласка изузетно жао што то није урадила, рекла нам је Мис еко Србије за 2019. годину Анастасија Мурић.
 
- Од малена сам имала жељу да упишем војну школу и била би ми велика част да сам постала део Војске Србије. Разговарала сам данас са кадетима о условима живота и студирања, мада сам већ доста информисана о томе. Иако сам уписала Електротехнички факултет, можда за Војну академију није касно, закључила је Мис еко Србије.  
 
Осим ње, и прва пратиља и Мис интерконтинентал Србије Ивана Богдановска размишљала је о војном школовању. Наиме, њена велика жеља била је да упише Војну гимназију.
 
- Веома сам се обрадовала када сам сазнала да ћемо данас обићи Војну академију. Разгледајући и слушајући о томе шта све нуди војно школство размишљам због чега ипак нисам уписала Војну гимназију, али исто тако размишљам зашто после средње школе не бих уписала Војну академију. Овде је стварно баш све супер, рекла је Мис интерконтинентал Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА