Министарство одбране Републике Србије
 
30.11.2019.

Министар Вулин: Бринемо о припадницима војске и њиховим породицама




Војска Србије сваког дана брине и води рачуна о побољшању животног стандарда сваког свог припадника, поручио је министар одбране Александар Вулин, који је данас у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у Великој ратној сали старог Генералштаба, уручио кључеве од 24 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
- Свако ко веже судбину за Војску Србије може да рачуна да ће се о њему водити рачуна, да ће се решавати сви његови проблеми па и стамбени. Која државна институција може да се похвали да сваког месеца реши стамбено питање за бар 20 својих припадника – упитао је министар Вулин и додао да је Војска Србије ту да помогне, води рачуна и брине о свим својим припадницама.
 
Министар Вулин је указао да брига о припадницима Министарства одбране и Војске Србије подразумева и бригу о њиховим породицама, јер уколико су оне сигурне и збринуте, припадници Војске Србије могу да се посвете ономе што је најважније – чувању и одбрани наше земље и наше слободе. Он је, такође, додао да се непрекидно ради на поновном успостављању система који је плански и намерно рушен како би нестало и војске, али и Србије.
Међу онима који су данас решили своје стамбено питање је потпуковник Дарко Ковачевић из Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије. Како каже, у двоипособном стану у блоку 62 у Новом Београду, живеће са женом и две ћерке.
 
- Ово је заиста један јако узбудљив тренутак. Имаћу прилику да Нову годину дочекам са својом породицом у новом стану. Ожењен сам, имам супругу и две ћерке, једна је студент, једна средњошколац. Радују се и оне, једнако као и ја. У наредних пар дана имаћемо прилику да уђемо у стан и осмишљавамо како ћемо га наместити и да се напокон скрасимо у свом дому – рекао је потпуковник Ковачевић.

Потпуковник Дејан Ивантић из Специјалне бригаде Војске Србије добио је стан у Панчеву.
 
- Решио сам своје стамбено питање после 26 година у служби. Узбуђен сам, импресиониран и хвала Министарству одбране и Војсци Србије што брину за своје припаднике. За мене је ово посебан дан – рекао је потпуковник Ивантић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.11.2019
mp4 (64,87 MB)
Изјава министра Вулина
30.11.2019
mp4 (77,02 MB)
Изјава потпуковника Ковачевића
30.11.2019
mp4 (26,89 MB)
Изјава потпуковника Ивантића
30.11.2019
mp4 (95,36 MB)
Уручивање кључева